Please proceed here for purchases. We are currently not taking new orders at this website.

Schubert: Winterreise (Arr. Baritone, String Quartet)

8,9946,49

Order CD here or choose a download below.

SKU: 43521 Category:

Tracklist

1.
Gute Nacht
05:54
2.
Die Wetterfahne
01:48
3.
Gefrorne Tranen
02:34
4.
Erstarrung
03:04
5.
Der Lindenbaum
04:54
6.
Wasserflut
04:43
7.
Auf dem Flusse
03:30
8.
Ruckblick
02:22
9.
Irrlicht
03:09
10.
Rast
03:36
11.
Fruhlingstraum
04:03
12.
Einsamkeit
03:02
13.
Die Post
02:22
14.
Der greise Kopf
03:18
15.
Die Krahe
02:13
16.
Letzte Hoffnung
02:15
17.
Im Dorfe
03:18
18.
Der sturmische Morgen
00:57
19.
Tauschung
01:40
20.
Der Wegweiser
04:31
21.
Das Wirtshaus
04:00
22.
Mut
01:31
23.
Die Nebensonnen
02:47
24.
Der Leiermann
04:14

Description

Martijn Cornet, baritone
Ragazze Quartet
Rosa Arnold – violin
Jeanita Vriens-van Tongeren – violin
Annemijn Bergkotte – viola
Rebecca Wise – cello

• Especially arranged by Wim ten Have for Ragazze Quartet and Martijn Cornet.
• Warmth, life and depth in the piano part are emphasized through the string instruments.

—-
The Ragazze Quartet contributes not only the sonority of four string instruments, but also the energy of four musicians who at the same time connect with the music and the singer. The challenge, was to remain faithful to Schubert while exploiting to the full the extra possibilities offered by this instrumentation.

The four members of the quartet have immersed themselves in the texts, and, in collaboration with the arranger Wim ten Have, have taken care to create a score perfectly suited to the baritone Martijn Cornet and themselves.

– Hans Eijsackers
[from liner notes]

Additional information

Genre

,

Recording date

September 2020

Mastering engineer

Jared Sacks

Editing

Jared Sacks – Pyramix Workstation / Merging Technologies

Cables

Van den Hul

Mixing console

Rens Heijnis, custom design

Microphones

Bruel & Kjaer 4006, Schoeps, Sonodore MPM – 91

Recording format

DSD 256

Analog to digital converter

Horus / Merging Technologies (DSD256)

Recording location

Muziekgebouw Eindhoven, The Netherlands

Label

Recording engineer

Jared Sacks

Production

Jared Sacks

Artists

,

Composers

Type

, , , , , , ,

Format

, ,

Speakers

Grimm LS1

Press reviews

Nederlands Dagblad

De uitvoering van het Ragazze Quartet kenmerkt zich door uiterste fijngevoeligheid. De tekst van Schuberts meesterwerk kan in zijn diepste diepten nauwelijks beter voelbaar worden gemaakt.

Nederlands Dagblad

(…) een prachtige stem: fluisterzacht of op vol volume, maar nergens te scherp of over de top. (…) Strijkers kunnen, zoals in Vivaldi’s Vier Jaargetijden, winterse kou ijselijk voelbaar maken. En waar de piano een voorsprong heeft bij percussiemomenten, hebben strijkers het vermogen om warmte en diepte te accentueren. (…) De tekst van Schuberts meesterwerk kan in zijn diepste diepten nauwelijks beter voelbaar worden gemaakt.

Klassik.com

(…)  jedes Lied ist auf eine eigene Art und Weise klanglich ausgestaltet (…)

Musicalifeiten

(…) Wim ten Have, ex altviolist van het Concertgebouworkest, zette een stap in andere richting en bewerkte de pianopartij voor strijkkwartet. Dat heeft aan de ene kant een verrijkende en verzachtende invloed op die begeleiding maar is aan de andere kant in strijd met het kale concept van de cyclus (…)

De Volkskrant 4 out of 5

(…) Wat telt is de verbluffende rijkdom aan klankcontrasten waarmee de strijkers het ijzige landschap uitbeelden en het leed van de reiziger uitvergroten. (…) Cornet begint zijn existentiële reis als een ontgoochelde man. Het ruwe randje in zijn stem wordt geleidelijk weggepoetst door toenemende berusting. In het slotlied voel je dat hij van alle wrok is gezuiverd. Der Leiermann zingt hij glashelder, zonder vibrato, terwijl de strijkers een spookachtige draailier nabootsen. Een lofwaardige toevoeging aan de Winterreise-catalogus.

De Gelderlander 5 out of 5

(…) De nieuwe versie van Wim ten Have voor strijkkwartet en bariton kruipt écht onder de huid en bezorgt mij althans koude rillingen. Van pure schoonheid en intense emotie. (…) Nooit gedacht dat de inwisseling van de pianobegeleiding voor de inzet van vier strijkers zo’n topresultaat zou opleveren. Maar ja, de dames van het Ragazze Quartet zijn natuurlijk niet de minsten, zeker niet wanneer zij zich geruggensteund weten door de aanwijzingen van de eminente liedbegeleider Hans Eijsackers. (…) Martijn Cornet ontpopt zich als een begenadigd zanger die zijn luisteraars tot ademloos toehoren dwingt. Zijn dictie, intonatie en vooral zijn tekst beleven laten niets te wensen over. En het stemgebruik is fenomenaal. (…)

Opera Magazine

(…) Ja, het is de zoveelste Winterreise. Maar de opname van Schuberts meesterwerk door Martijn Cornet en het Ragazze Quartet klinkt als nieuw. In het originele arrangement voor bariton en strijkkwartet komt de welbekende muziek verrassend voor de dag. (…)

Positive Feedback

Schubert’s Winterreise, one of the greatest song cycles written, is most often heard with piano and voice. The Ragazze Quartet treats us to a performance arranged for string quartet—and it works marvelously! The Ragazze and baritone Martijn Cornet give us a performance filled with nuance, emotional impact, and synergistic musicianship. Jared Sacks has outdone himself in capturing the natural delicacy and ambience of this performance in a beautifully well-balanced recording that is simply exceptional.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

You may also like…